8 zonnige terrassen op een rij!

Deze zomer mogen we niet klagen. Het is warm en de zon schijnt bijna dagelijks. Onze plantjes, die verdienen wel wat regen. Voor ons is verkoeling in de vorm van een cocktail of pint op een terras al voldoende.

Waar ga jij heen?

Elke zomer moet je weer op zoek naar het meest populaire, gezellige terras van de stad. Het liefst voldoet dit terras aan bepaalde standaarden. Wij zijn in Brugge, Antwerpen, Mechelen en Brussel op zoek gegaan naar de topterrassen. Geniet en laat ons weten wat je ervan vond!

BRUGGE

2BE

Een echte trekpleister met, naar eigen zeggen, het mooiste terras en uitzicht van de stad. Kom hier tot rust en geniet van heerlijke bieren. 2BE serveert er maar liefst 16 van’t vat! Dat lijkt ons de moeite om eens naartoe te gaan.

Adres: Wollestraat 53, 8000 Brugge

De Stoepa

Bij Stoepa geniet je op een gezellige locatie van een glas wijn, een cocktail of tapas. Wanneer je voor de gevel van Stoepa staat verwacht je geen terras. Toch kan je achterin op enkele vierkante meters paradijs rekenen. Locals komen hier graag dus op voorhand een tafeltje reserveren raden we aan!

Adres: Oostmeers 124, 8000 Brugge

ANTWERPEN

(Den) Baron

Een klassieker in Antwerpen is “Den Baron”. Je kunt hier op warme avonden, zowel in het weekend als in de week genieten van heerlijke dranken. Let wel op, het is vaak ontzettend druk dus wringen om een plekje te bemachtigen is niet uitzonderlijk.

Adres: Marnixplaats 5, 2000 Antwerpen

De Serre

In het hartje van de stad, achter een grote, hoge poort bevindt zich De Serre. Een nieuwe zaak aan het Mechelseplein. Het terras is overdekt en je kunt er ontbijten, lunchen en aperitieven. Hangplanten en mosmuren zorgen voor een Urban Jungle gevoel. Vanaf juli kan je terecht in hun zomerbar voor afterworks op vrijdagavond, livemuziek op zaterdag en een rijkelijke brunch op zondagvoormiddag.

Adres: Lange gasthuisstraat 29-31, 2000 Antwerpen

 

MECHELEN

Barramundo

Barramundo is een gezellige loungebar waar je geniet van de àllerbeste cocktails. Je ervaart er een zorgeloos vakantiegevoel dankzij het ruime aanbod en hun heerlijke terras. Dit alles in de schaduw van de Sint-Romboutstoren.

Adres: Steenweg 2, 2800 Mechelen

 

De Gouden Vis

Dit Art Nouveau café heeft naast zijn mooie binnenruimtes het gezelligste terras van Mechelen. Je kijkt uit op de Binnendijle terwijl je geniet van een heerlijke, frisse pint. Als liefhebber van de Belgische biercultuur kom je hier zeker aan je trekken.

Adres: Nauwstraat 7, 2800 Mechelen

BRUSSEL

Café Walvis

Ken je de populaire Dansaertstraat? Aan het einde van deze straat, in hartje Brussel, ligt het trendy café Walvis. Hier spot je zowel de Brusselse zakenman als de barbier van om de hoek en heeft als grootste troef: het grote terras! Dit werd recentelijk vernieuwd dus allen daarheen voor een heerlijke aperitief.

Adres: Antoine Dansaertstraat 209, 1000 Brussel

Rouge Tomate

Rouge Tomate beschikt over een bosrijk terras waar je kunt genieten onder de schaduw van super oude beukenbomen. Dit alles bevindt zich achter een prachtig herenhuis. Klinkt idyllisch, hé? Daarnaast zorgen de palmbomen voor een tropische sfeer.

Adres: Louizalaan 190, 1050 Brussel