Mexicaans, wij eten het graag!

Mexicaanse restaurants, je vindt ze tegenwoordig in elke stad. En Antwerpen is er één rijker: Día de los Tacos. Zij doen niet mee aan de Gringo taco’s, de zogenaamde Taco’s voor toeristen, maar verwennen je met echte Mexicaanse lekkernijen.

Welke taco kies jij?

Bij Día de los Tacos krijg je échte Mexicaanse taco’s. Je hebt er de keuze uit een taco gemaakt van maïsmeel, eentje van blauwe maïsmeel (blauwe maïs bestaat, google it!) of een taco van gewoon meel. Allemaal worden ze voorzien van een echte Mexicaanse vulling. Wij zijn fan van de Taco al Pastor, een erg populaire taco in Mexico gevuld met gemarineerde varkenslapjes. Ben je vegan? Dan kom je hier ook aan je trekken! Je hebt dan keuze uit twee verschillende taco’s. Eentje met bloemkool en een met falafel.

Voor 9 euro kan je drie verschillende taco’s proeven. Je hoeft dus niet te delen of te kiezen. Qua toppings biedt Día de los Tacos ook voldoende opties aan: salsa, limoen, koriander, gepekelde ui, radijs…

Geen tacofan? Dan heeft Día de los Tacos een lekkere burrito voor je klaar staan, of eet je je buikje vol met loaded nacho’s. Deel zeker je foto’s met ons van zodra je deze Hotspot Thursday hebt uitgetest!

Waar? Leopeold de Waelstraat 7, 2000 Antwerpen
Reserveren: http://diadelostacos.be/reserveren/
Website: http://diadelostacos.be/

Geraak je niet bij Día de los Tacos?
Maak dan zelf een erg lekkere Gringo Taco klaar:

Afbeeldingsresultaat voor taco kippengehakt

Recept: taco met kippengehakt
Voor vier personen

Voor het vlees
400 gram kippengehakt
1 koffielepel gerookt paprikapoeder
1 koffielepel cayennepeper 
2 koffielepels komijnpoeder 
1 eetlepel ras-el-hanout
Een snufje zout

Voor de salsa
2 tomaten
1 rode paprika
1 avocado
½ bussel radijs
1 sjalot
1 blik maïs
¼ bussel koriander
10 zwarte olijven
1 limoen (onbehandeld)

Voor de afwerking
Tacoschelpen
Zure room
Koriander

Start met de salsa voor te bereiden. Snij de tomaten, rode paprika, avocado en sjalot in kleine stukjes. Voeg nadien de maïs en de zwarte olijven toe en besprenkel de salsa met het sap van je limoen. Kruid af met een beetje peper en zout. Voor de liefhebbers van koriander, voeg enkele blaadjes toe aan je salsa.

Verwarm je oven voor op 180° Celsius voor de tacoschelpen.
Kruid je kippengehakt met paprikapoeder, komijn, ras-el-hanout en een snufje zout en bak dit geheel aan in de pan. Zet op een zacht vuurtje zodat het gehakt niet direct uitdroogt. Plaats ondertussen je schelpen een minuut of twee in de oven. Haal de schelpen er uit, vul ze met je salsa en doe er nadien gehakt over en werk af met zure room en koriander. Eet smakelijk!

Pictures from: https://newplacestobe.com/ & Simply you box by Carrefour