Logeren aan de kust, waar naartoe?

Heerlijk over de dijk kuieren, genieten van een garnaalkroket en frisse pint, strandkastelen bouwen met de kinderen,… Alle ingrediënten voor een topdag aan zee. Die beëindigen op bed in een mooi hotel of b&b. Het klinkt ons als muziek in de oren! Daarom zochten wij de vijf beste slaapplaatsen aan de Belgische kust.

UPSTAIRS

Een nieuwkomer in Oostende en dé place to be deze zomer. Je geniet er van democratische prijzen en een ontspannen sfeer. Het hotel bevindt zich in het bruisende centrum van Oostende, op een steenworp van de stranden. Naar onze mening ideaal voor een strandvakantie of om er neer te ploffen na een middag op de zeedijk.

Adres: Hertstraat 15, 8400 Oostende

 

WAKE UP IN ART

Ontwaken tussen kunst, in een kunstgalerij gelegen in het centrum van Knokke-Heist. Dat kan bij Wake Up In Art! Je logeert hier in een comfortabele studio die Belgische kunst combineert met hedendaagse werken. Deze studio wordt uitgebaat door de eigenaars van Hotel Van Bunnen. Je kunt dus op je beide oren slapen wat betreft service en kwaliteit.

Adres: Van Bunnenlaan 50, 8300 Knokke-Heist, Belgium

B&B HET ZONNEHUIS

In 1929 werd Het Zonnehuis gebouwd voor generaal Timmerman. Hij zag dit als zijn ideale zomerhuis. Het huis werd volledig gerenoveerd en gerestaureerd door Bertrand Depry en Jan Vermast. Het zonnehuis werd omgedoopt tot B&B met 4 luxe-kamers, een junior suite en een familie appartement. Je geniet er van een typisch Brits ontbijt, de typische sfeer van De Haan, het gracieuze interieur en de rust van de tuin met verwarmd zwembad.

Adres: Normandiëlaan 18/20, B-8420 De Haan

BAENK

Boven de conceptstore Baenk bevinden zich twee appartementen die je kunt huren als vakantieverblijf. Je kunt er met z’n tweetjes heen (een appartement voor twee personen), met vier (een appartement voor vier personen) of z’n zessen (beide appartementen). De appartementen werden ingericht in de stijl van de winkel. Een mooi evenwicht tussen vintage en modern. De appartementen liggen in Nieuwpoort-Stad,  op 2 km van de zee. Je geniet er van de zee en de luxe van het stadsleven.

Adres: Marktstraat 48, 8620 Nieuwpoort

MOOM

Bij Moom kan je steeds terecht voor heerlijke koffies, ontbijtjes en gezonde Scandinavische lunches. Naast al dit alles kan je bij Moom ook heerlijk overnachten. Ze beschikken over een familiekamer (4 personen, dubbelbed en stapelbed), een standaard kamer (2 personen) en een appartement (max. 4 personen) waar je tevens geniet van een eigen keuken en woonkamer. Ga er logeren en laat je onderdompelen in de Scandinavische ‘Hygge’ sferen die zowel moeder als dochter hanteren.

Adres: Kasteelstraat 16, 8660 De Panne