We kennen het allemaal:

Genietend van een heerlijk paasei ben je geboeid aan het luisteren naar de monoloog van je schoonmoeder. Zonder het door te hebben valt er groot stuk van het paasei naast je mond, in de plooien van je hemd of t-shirt. En nu? Een gigantische vlek en het paasfeest moet nog maar net beginnen.

Geen paniek!

Met deze 5 tips verwijder je de vlek in no time:

Tip 1: Wees er snel bij.

Natuurlijk is het gemakkelijker te doen alsof je het niet zag en gewoon met je buik tegen tafel aan te zitten. Alleen is dat niet de slimste oplossing wanneer je je favoriete bovenstuk ooit nog een keer wenst te dragen. Wees er dus snel bij! Indien je toch te lui, ik bedoel, te laat bent en de vlek hebt laten opdrogen kan je deze het beste met glycerine verwijderen.

Tip 2: Zeg “nee” tegen zeep!

Het lijkt een gemakkelijke volgende stap, maar zeep werkt voor het bestrijden van vlekken vaak averechts. Wanneer je de vlek met zeep behandelt ga je deze fixeren en is de vlek nog moeilijker te verwijderen dan voordien. Uiteraard is het na een andere behandeling goed om je kledingstuk nog in een sopje na te wassen.

Tip 3: Melk is goed voor elk … 

Een tip uit grootmoeders keuken – melk. Behandel je vlek met melk en je zal er van verlost zijn. Dit doe je simpelweg door de vlek in te smeren met melk, even te laten intrekken en daarna goed uit te spoelen en na te wassen.

Tip 4: Benzine?

Er bestaat zoiets als wasbenzine. Best schraap je eerst zo veel mogelijk weg van de chocoladevlek. Is de vlek daarna nog niet helemaal verdwenen? Doe dan klein scheutje wasbenzine op een oude (propere) doek en dep hiermee op de vlek. Let op dat je niet te hard wrijft want dan duw je de chocolade nog dieper in de weefsels. Wanneer je klaar bent spoel je het kledingstuk uit en was je het volgens het wasvoorschrift.

Tip 5: “Mamaaaaaa…”

Weet je nog dat je zo goed aan het luisteren was naar je schoonmoeders verhaal terwijl je dat chocolade ei naar binnen werkte? Kijk haar een keer vriendelijk aan en vraag haar om dit vakkundig op te lossen voordat het feest losbarst. Ongetwijfeld dat zij dit een wip en een veeg klaar krijgt.

Wanneer geen van bovenstaande tips een oplossing voor je zijn staan wij steeds paraat om voor jou een nieuwe outfit samen te stellen.